En diabetikers fortælling

Teksten er delvis hentet fra en artikel i JyskeVestkysten (november 2019)

I fremtiden bør vi måske have større fokus på forebyggelse og de enkelte menneskes egen mulighed fora t påvirke sygdommes gennem kost- og livsstilsændringer. Det er her vi for alvor kan gøre en forskel.

Der er registreret 260.750 med diabetes, heraf 235.175 med type 2 i Danmark.

Det vurderes at yderligere 300.000 har prædiabetes. Og 60.000 har diabetes uden at vide det.

Diabetes koster dagligt det danske samfund 86.000.000 kroner. Det svarer næsten til en storebæltsbro om året. Og tallet stiger i takt med at flere og flere kommer i risikogruppen.

Betyder det så, at vi skal kæmpe for billigere eller bedre medicin? Eller skal der i virkeligheden ske et paradigmeskifte for at ændre på antallet af diabetespatienter og behandlingen af diabetes i fremtiden?

Cand. pæd. soc. og foredragsholder Peter Mikael Jensen er ikke i tvivl. Han mener, at svaret skal findes et helt andet sted end medicinalindustrien og det eksisterende sundhedsvæsen.

Ifølge Peter Mikael er det danske sundhedssystem med til at fastholde diabetikere i en patientrolle:

“I fremtiden bør vi i stedet sætte langt større fokus på forebyggelse og det enkelte menneskes egen mulighed for at påvirke sygdommen gennem kost- og livsstilsændringer. Det er her vi for alvor kan gøre en forskel”.

En af styrkerne ved Peter Mikael er, at han ikke alene taler ud fra internationale undersøgelser og Excel ark. Han er en af de mange diabetespatienter, der har oplevet resultaterne på egen krop. Efter 2-3 år i det danske sundhedssystem med lægens Diabetes 2 stempel som en del af hans identitet, besluttede han sig for at tage sit helbred i egne hænder.

Gennem kost og livsstilsændringer lykkedes det ham at gennemgå en helbredstransformation, der med egne ord gav ham livet tilbage. Han gik fra at leve “det lette liv” som overvægtig diabetiker med daglig symptombehandling i form af medicin til at leve “det gode liv” med styrket livskvalitet, sund kost, motion og komplet medicinfri.

Peter Mikael inspirerer andre til at løsrive sig fra sundhedsvæsnets sygdomsstempel og symptombehandling og inviterer dem i stedet til at gå fremtiden i møde ved at tage deres helbred i egne hænder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *